06 12 22 85 72 atelierdeappel@zeelandnet.nl Grijpskerke, Zeeland

Cursus aanbod:

Uniek in Zeeland, onder professionele begeleiding de (basis ) technieken leren van de fijne Zeeuwse houtsnij kunst. Het Zeeuws Paardenmes is een echt oud Zeeuws ambacht waar hele eigen technieken en gereedschappen voor worden gebruikt. Wil jij ook eens kennis maken met dit prachtige ambacht? kom dan een workshop of cursus volgen, iedereen kan het leren.

Er zijn verschillende cursus mogelijkheden:

 • Workshop sleutelhangers maken van 3 uur
 • 5 daagse cursus van 2,5 uur per les
 • Weekend cursus van 2 dagen, vrijdag en zaterdag, op aanvraag en in overleg, ook mogelijk met overnachting in Huize Hout
 • Los cursus dagdeel van 2,5 uur. Te gebruiken tijdens de open morgen van het atelier of aansluiten bij een cursus dagdeel waar plaats is. (dagdeel gaat in overleg)
 • 5 losse lessen strippenkaart. Te gebruiken tijdens de open morgen van het atelier of aansluiten bij een cursus dagdeel waar plaats is. (dagdeel gaat in overleg)
 • Privé les op aanvraag (dagdeel gaat in overleg)
 • TIP! Geef de Cursus of workshop KADO met de KADOBON van Atelier de Appel

Kijk in de workshop en cursus portfolio map voor voorbeelden van gemaakt werk door cursisten.

Kosten van de cursus/losse lessen en workshops 2023/2024:

 • Workshop sleutelhanger maken van 3 uur, kost 65,- euro incl. materialen en gebruik gereedschappen. De workshop dient vooraf betaald te worden via een tikki of met factuur op aanvraag.
 • 5 daagse cursus 270,- euro incl. materialen en gebruik gereedschappen. De cursus dient vooraf betaald te worden via factuur.
 • Weekend cursus van 2 dagen 350,- euro incl. materialen en gebruik gereedschappen met koffie/thee en versnapering. Extra optie; met overnachting, 2 personen in Huize Hout 500,- euro. De cursus dient vooraf betaald te worden via factuur (dagdeel gaat in overleg)
 • Een losse les van 2,5 uur kost 50,- euro- per persoon, met hout 75,- euro en kan worden betaald doormiddel van een tikki, contant of factuur op aanvraag (dagdeel gaat in overleg)
 • 5 losse lessen strippenkaart 210,- euro excl materialen. Te gebruiken tijdens de open morgen van het atelier of aansluiten bij een cursus dagdeel waar plaats is. (dagdeel gaat in overleg) en kan worden betaald doormiddel van een tikki en is met factuur.
 • privé les van 2,5 uur, 75,- euro excl. materialen (dagdeel gaat in overleg) en kan worden betaald doormiddel van een tikki, contant of met factuur op aanvraag.
 • Kosten onder 100,- euro alleen een factuur op aanvraag, boven de 100,- euro is er altijd een factuur, dit i.v.m. de belasting.

Inhoud Workshop sleutelhanger maken Tijdens deze max. 3 uur durende workshop kunt een een sleutelhanger maken met verschillende Zeeuwse houtsnijrandjes en op de andere kant een klein initiaal of afbeelding. Er zijn max. 4 mensen zodat ik iedereen persoonlijk kan begeleiden en er ruimte is voor eigen inbreng in het basis ontwerp. De workshop is geschikt vanaf 12 jaar, hiervoor moet een ouder/voogd het inschrijfformulier ook onder tekenen i.v.m. aansprakelijkheid. Deelname is op eigen risico. Aanmelden kan via whats app of stuur een email.

Inhoud Beginners cursus basistechnieken Tijdens de 5 daagse cursus van 2,5 uur per les, gaan we aan de slag met de basistechnieken van de fijne (Zeeuwse ) houtsnij kunst, er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwerp. We werken tijdens de deze cursus in peren hout ( dit is wat zachter hout) zodat het prettig werkt en je op een fijne manier kennis kunt maken met houtsnijden. In een kleine groep ( max 4 personen) werk je met professioneel gereedschap en goede kwaliteit materialen. U krijgt uitgebreid uitleg over het juiste gebruik van de gereedschappen (beiteltjes, gutsjes enz.) en verschillende houtsnijtechnieken. Door de kleine groep is er veel ruimte voor individuele begeleiding en eigen inbreng in het ontwerp. Tijdens deze cursus kunt u een handvat maken voor een wijnstopper, flesopener, klein tafelmesje of een kaasschaaf. Na 5 lessen gaat u gegarandeerd naar huis met mooi eigen gemaakt handvat wat u ook nog kunt gebruiken. De cursus is geschikt vanaf 16 jaar. Aanmelden kan via de email.


Inhoud Gevorderde cursus Houtsnijden Tijdens deze 5 daagse cursus van 2,5 uur kunt u werken aan een eigen project naar keuze. Dit kan een ( onderdeel) van het Zeeuws Paardenmes zijn of een ander handvat/ontwerp. U kunt er nu ook voor kiezen om in het traditionele harde buxus hout te gaan snijden. Er is plaats voor max 4 personen, zodat ik iedereen individueel en persoonlijk kan begeleiden. We gaan in de 5 lessen dieper in op de (Zeeuwse) houtsnij technieken en het gebruik van de gereedschappen. ( je bent gevorderd als je al eens eerder een cursus houtsnijden hebt gevolgd of privé ruime houtsnij ervaring hebt) Aanmelden kan via de email.

Extra Informatie over de cursus: Zowel de beginners als gevorderde cursus bestaat uit 5 lessen. Iedere les duurt 2,5 uur, waarvan er 1 les kan worden gemist en ingehaald in de extra 6e week van de cursus (in de schoolvakanties en feestdagen is er geen les). Er is per dagdeel plek voor maximaal 4 cursisten zodat ik iedereen 1 op 1 en persoonlijk kan begeleiden. De cursus is geschikt vanaf 16 jaar, hiervoor moet een ouder/voogd het inschrijfformulier ook onder tekenen i.v.m. aansprakelijkheid. Deelname aan de cursus is op eigen risico.

Een losse les Deze les duurt 2,5 uur en is er voor de gevorderde houtsnijder die zijn technieken op wil frissen/uitbreiden. Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Kosten voor een losse les zijn 55,- euro. Aanmelden kan via whats app of stuur een email.

Op zoek naar een LEUK en ORIGINEEL kado, geeft de cursus houtsnijden of workshop kado met de kadobon van Atelier de Appel

Op een andere avond of ochtend de cursus volgen of zit het juiste dagdeel in het aanbod er niet bij, als u met min. 2 personen komt kan er in overleg gekeken worden naar een passend/ander dagdeel, voor vragen, neem gerust contact op.

Als u zich wilt aanmelden of u heeft vragen, neem gerust contact met mij op. Email adres: atelierdeappel@zeelandnet.nl  bellen of whats appen mag ook 06 12228572.                          

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 Zeeuws Paardenmes (KvK 76979806)