06 12 22 85 72 atelierdeappel@zeelandnet.nl Grijpskerke, Zeeland

Laat hier een review achter.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Zeeuws Paardenmes
Average rating:  
 23 reviews
 by Ronald van Rooijen
Ambacht ervaren

Vijf bijeenkomsten waar je kennis maakt met houtbewerking dan wel het “snikkeren”. Je maakt een besneden heft in perenhout om later, als je het te pakken hebt, eventueel met buxeshout verder te gaan. Janneke geeft je tips, wijst je op mogelijkheden en is enthousiast. Stimuleert gebruik te maken van je eigen creativiteit en helpt je met de beproefde werkwijze van het ambacht. Goed gereedschap, een leuk gesprek, opperste concentratie……..een feestje om te doen.

 by Hans Ponten
Verdiepen in een oud ambacht

Na mijn pensionering als huisarts bezocht ik vorige jaar een expositie in de kapel Hoogelande, georganiseerd door de nazaten van de bekende Zeeuwse kunstschilder Piet Rijken. Zijn kleindochter Janneke stond er met haar atelier de Appel. Het intrigeerde mee hoe zij met hout werkt.
Ik heb me opgegeven voor een cursus houtsnijden. Inmiddels bezig met mijn 2 e reeks van 5 sessies en mijn 2e mes( 2 zoons). Janneke is bevlogen en helpt je waar nodig en tracht je kundig voor fouten te behoeden.
Het atelier is goed ingericht en straalt rust uit. Het is zeer ontspannend en je kunt tijdens de sessies aan niets anders denken.
De 5 rittenkaart is ideaal en geeft je de vrijheid om dagdelen te kiezen
Mijn advies: neem contact op met atelier de Appel.
Laat het oude ambacht niet verloren gaan!

 by Jeroen Kersouw
Op eigen houtje bij Janneke's Atelier de Appel

Ik was bijzonder geïnteresseerd in de paardenmessen in het algemeen door hun schoonheid en ambachtelijk maakproces en lokale historie.
Janneke heeft me op weg geholpen met haar niet aflatend enthousiasme en kennis op al die terreinen. In haar atelier heeft ze alle messcherpe gereedschappen voor je bij de hand om je de eerste stappen te laten zetten, of om je als gevorderde te laten excelleren. Vergeet je zen-yoga cursus, laat je eigen creativiteit gaan of volg de zeeuwse traditie en ga in een houtje snijden. Echt een aanrader.

 by Werner
Behoud Zeeuws Erfgoed

Met aanstekelijk enthousiasme en onvoorwaardelijke gedrevenheid voor het behoud van ons Zeeuws Erfgoed, heeft Janneke me begeleid naar mijn eerste 'kunstje' op het vlak van het houtsnijden: het heft van een flessenopener voor mijn dochter. Wat een genot om hiermee bezig te zijn geweest. Heel erg bedankt en op naar de volgende cursus periode!

 by Elly de Looff
Eerste poging?

Een leuke workshop sleutelhanger maken van Janneke. Het was een eerste poging om "iets" met hout te doen, maar smaakt zeker naar meer. Heel gezellig en prima begeleiding. Nu nog de tijd vinden om er wat verder in te gaan.

 by Janette
Workshop sleutelhanger

Door de workshop sleutelhanger te volgen, kennis gemaakt met het hout snijden. Ik vond het leuk om te doen en je legt het ook allemaal goed uit . Het was gezellig en tijd genoeg om ook koffie te drinken. Misschien kom ik nog eens terug voor de kaasschaaf!

 by Simon Tom
Nieuwe hobby

Ik heb de basislessen gevolgd en ga nu vol goede moed verder met het paeremes. Eerst een "kaal" mes gekocht, buxusstammetje gezaagd en geschuurd tot een kenmerkend "handvat".
Nu aan het kooitje begonnen. Erg fijn om te doen. Ik heb ook zelf enkele smalle beiteltjes gekocht en steekmesjes gemaakt/geslepen.. Goede begeleiding en advies door Janneke en nu met de strippenkaart ga ik gewoon door met elke week een houtsnijles..

 by Kristel
Tante en neef creatief aan de slag

Losse les: Fijne contact voorafgaand aan de workshop. Meedenkend in mogelijkheden naar onze wensen. Goede begeleiding waarom ze sturing geeft in veiligheid en vaardigheden. Maar zeker ook ruimte voor onze eigen creativiteiten. We hebben een leuke workshop gehad, met productiviteit en plezier.

 by Maya
Super zen word je van het fijne houtsnijwerk!

Super relaxed, maar toch opper geconcentreerd bezig zijn.
Janneke geeft persoonlijke aanwijzingen, houdt iedere deelnemer nauwlettend in de gaten (voor de veiligheid) en biedt voldoende ruimte voor eigen creativiteit.
Absoluut de moeite waard en deze kennismakingslessen vragen om vervolg!

 by Oet
Aanrader!

Fijne cursus, Janneke is een bekwame en geduldige professional die haar kennis en passie goed weet over te brengen. De kleine groep maakte dat er alle tijd en ruimte was om iedereen te begeleiden.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 Zeeuws Paardenmes (KvK 76979806)